STRAVIČNI DETALJI ZLOČINA U HRVATSKOJ Mumificirani leš majke dve godine držao na trosedu zbog JEDNOG RAZLOGA

Izvor: Blic, 04.Okt.2017, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAVIČNI DETALJI ZLOČINA U HRVATSKOJ Mumificirani leš majke dve godine držao na trosedu zbog JEDNOG RAZLOGA

Nakon što je u stanu u Ulici Tina Ujevića u Rijeci, koji je pre desetak dana izgoreo požar, pronađeno telo koje najverovatnije pripada 70-godišnjoj M. U., policija pokušava da složi ceo mozaik ovog strašnog događaja.

Od požara u stanu izgubio se trag i njenom sinu, 42-godišnjem Fabianu U., za kojeg se pretpostavlja da je u međuvremenu pobegao u Nemačku gde se i rodio. Veruje se da je on i podmetnuo požar u stanu, ili barem omogućio da se on razbukti, pre nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je nestao.

Koliko je žena ležala mrtva u stanu, još nije precizno utvrđeno, no pretpostavlja se da je preminula barem pre dve godine, a maksimalno pre pet.

Trenutno se smatra najverovatnijim da je njena smrt nastupila u 2015. godini, što bi značilo i da je barem dve godine držao u stanu telo svoje mrtve majke. Oni koji su je poznavali navode da je nesrećna žena bila gluvonema i, kad su je poslednji put videli, teško pokretna.

Susedi tvrde da u pozadini ovog zločina leži nemačka penzija koju je M. U. dobijala, a koju je podizao njen sin.

Dosadašnji nalazi istražitelja govore da verovatno nije reč o ubistvu, nego je žena preminula prirodnom smrću. No, verovatno nakon toliko vremena i stanja tela i neće biti moguće utvrditi sve ono što bi se u "normalnim" okolnostima utvrdilo.

Postavlja se pitanje zašto je Fabijan U. kojeg susedi opisuju kao osobenjaka, nezaposlenog i razvedenog, čoveka sklonog skupljanju smeća u kući, uživanju droge i alkohola, sam podmetnuo požar u stanu što je glasio na njegovu majku.

Jedna od spekulacija jeste da je moguće da je on imao informacije da je skrivanje mrtve majke došlo u opasnost da bude otkriveno pa je odlučio da izazove požar u stanu koji će progutati i njegovu mamu. Njeno mumificirano telo pronađeno je na trosedu, pod gomilom smeća, piše Novi list.

Kako to da je telo žene pronađeno minimalno dve godine nakon što je nestala, pitanje je za sebe, ali upućeni u slučaj navode nam da je tome doprineo njen sin, koji je zavlačio nadležne službe i institucije, govoreći i policiji da verovatno otišla u mesto kod Karlobaga, odakle je rodom. Vreme je prolazilo, žena kao da je propala u zemlju, sve dok nije krenulo čišćenje stana nakon požara...

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mrtvu majku dve godine držao u stanu

Izvor: Mondo, 04.Okt.2017

U Srdočima kod Rijeke u Hrvatskoj jedan muškarac držao je mrtvu majku u stanu više od dve godine, a telo je pronađeno nakon što je u objektu izbio požar, javili su danas hrvatski mediji...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock ilustracija..  Prema nezvaničnim informacijama, reč je o 70-godišnjoj...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.