Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDALOZNO Hrvatski ministar kulture pozirao sa USTAŠKOM KAPOM

Nedeljnik srpske zajednice u Hrvatskoj "Novosti" objavio je fotografije aktuelnog hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na kojima pozira sa ustaškom kapom, preneo je danas hrvatski portal Index.hr.

The guy in the top-left corner: Croatian Minister of Culture, Mr Hasanbegovic in 1996 posing w/ an Ustaša hat! pic.twitter.com/uCZxvqsz2v

Portal navodi da je reč o fotografijama koje su 1996. objavljene u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska" koji se tada prodavao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kioscima.

"Novosti" pišu da je današnji ministar kulture bio saradnik tog časopisa u kojem je pisao tekstove o ujedinjenju "Domovine od Mure, Drave i Drine pa do Jadranskog mora".

"Ja i Hasanbegović smo često komunicirali, ovi komentari u javnosti su izvan konteksta, on je uvereni antifašist i istoričar, mislim da će biti sjajan ministar", rekao je danas premijer Tihomir Orešković o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.

Kontroverzni istoričar, a sada i ministar kulture Hasanbegović, već se proslavio izjavom da je antifašizam floskula, kao i po svom divljenju liku i delu nacističkog imama.

Svetski mediji pišu o "hrvatskoj sramoti - ministru kulture", dok je centar Simon Vizental poslao hrvatskoj vladi oštro pismo u kojem traži hitnu smenu ministra kulture, šokirani njegovim neutemeljenim i potpuno nepreciznim komentarima o istoriji Hrvatske za vreme Drugog svetskog rata i holokausta, preneo je Index.hr.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Objavljena Hasanbegovićeva slika sa ustaškom kapom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2016

Nedeljnik srpske zajednice u Hrvatskoj Novosti objavio je fotografije aktuelnog hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na kojima pozira sa ustaškom kapom, preneo je danas hrvatski portal Index.hr...Portal navodi da je reč o fotografijama koje su 1996. objavljene u časopisu "Nezavisna Država...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.