ŠIRENJE POZITIVNE ENERGIJE Kina civilizuje internet sa 10 miliona volontera

Izvor: Blic, 11.Apr.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ŠIRENJE POZITIVNE" ENERGIJE" Kina "civilizuje" internet sa 10 miliona volontera

Čak 10 miliona kineskih omladinaca biće angažovano za hvaljenje i odbranu vlasti od napadača iz „Partije 50 centi“. Među njima će uglavnom biti studenti koji pripadaju Kineskoj komunističkoj ligi mladih.

Za „širenje pozitivne energije“ na internetu u Kini će biti angažovano 10 miliona mladih ljudi, uglavnom studenata. Volonteri će koristiti društvene medije da bi „civilizovali“ internet, to jest hvalili i branili vlast.

Dobrovoljci koji će učestvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u stvaranju „sajber civilizacije“ (cyber civilization volunteers) treba da postanu „dobri kineski netizeni“ (good Chinese Netizens), to jest internet stanovnici, piše Indipendent.

Kina je imala skoro 650 miliona korisnika interneta krajem 2014. godine, a među njima su i milioni onih koji komentarišu i „napadaju“ one koji su kritički nastrojeni prema vlasti.

Ti „napadači“ poznati su kao pripadnici „Partije 50 centi“ jer su, navodno, plaćeni 50 kineskih centi (oko osam evrocenti, to jest oko 10 dinara) za jedan post.

Očekuje se da će najveći broj volontera biti upravo iz Kineske komunističke lige mladih i da će u postovima „promovisati glavne socijalističke vrednosti".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.