SEKSIZAM NA POSLU: Zamenio mejl adresu sa koleginicom i uverio se kako je biti diskriminisan

Izvor: Press, 13.Mar.2017, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEKSIZAM NA POSLU: Zamenio mejl adresu sa koleginicom i uverio se kako je biti diskriminisan

Martin se stalno pitao zašto njegovoj koleginici Nikol treba više vremena od njega za svaki posao
Martin Šnajder iz Filadelfije, "Grada bratske ljubavi", stalno se pitao zašto njegovoj koleginici Nikol Pjeri treba više vremena nego njemu za gotovo svaki posao koji je odrađivala sa klijentima.

Jednog dana je putem mejla razgovarao s redovnim klijentom kad je primetio da se dotični u njihovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << komunikaciji ponaša otresito, bahato i gleda na njega sa visine. Prvo mu nije bilo jasno o čemu se radi, a onda je shvatio da mejlove greškom potpisuje imenom koleginice Nikol, s obzirom na to da koriste zajednički inboks. Kad je klijentu u sledećoj poruci otkrio da zapravo priča s Martinom, promena u njegovom ponašanju bila je drastična.
 
ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD 

Njegovi mejlovi odmah su bili naglašeno pozitivnog tona, zahvaljivao mu je na sugestijama koje je do malopre ignorisao, brzo je odgovarao, a njegova pitanja nazivao je "odličnima". Pritom se u njegovom načinu obraćanja klijentu nije promenilo baš ništa, osim činjenice da je sagovornik sada znao da priča s muškarcem.
 
9 Mar
Martin R. Schneider @SchneidRemarks

IMMEDIATE IMPROVEMENT. Positive reception, thanking me for suggestions, responds promptly, saying "great questions!" Became a model client.


  Follow
Martin R. Schneider @SchneidRemarks

Note: My technique and advice never changed. The only difference was that I had a man's name now.
8:01 PM - 9 Mar 2017
   541541 Retweets    2,1942,194 likes



 
Naravno, Martin je odmah posumnjao da je u pitanju seksizam u ponašanju prema njegovoj koleginici pa ju je upitao da li se s tim susreće na poslu. Njen odgovor bio je - "ne baš svaki put, ali uglavnom". U nameri da se dodatno uveri koliko je teže koleginici da radi i komunicira sa klijentima samo zbog činjenice da je žena, Martin je dve nedelje koristio njen potpis u svojoj komunikaciji, dok je ona koristila njegov.


Foto: Ilustracija: Sastanak; Autor: Pixabay


I kako sam kaže, bio je to pravi pakao. Svako pitanje i svaka sugestija koju je dao prihvatana je sa skepsom. Ton mejlova koje je dobijao bio je podcenjivački. Klijenti sa kojima je pre mogao da završi posao "kao od šale" bili su osorni prema njemu. Jedan od njih ga je upitao i da li je u vezi. S druge strane, Nikol je procvetala - dve nedelje tokom kojih je radila s Martinovim potpisom na mejlovima bile su joj ubedljivo najproduktivnije na poslu.


Foto: Ilustracija: Žena na poslu; Autor: Pixabay


"Shvatio sam da je jedini razlog zbog kojeg joj treba više vremena u radu s klijentima taj da je prvo morala da zadobije njihovo poštovanje. Za vreme koje bi joj trebalo da to uradi, ja bih već bio na pola posla s drugim klijentom. Nisam bio ništa bolji u svom poslu od nje, samo sam imao nevidljivu prednost", napisao je Martin na svom Tviter profilu, gde je ispričao i ostatak priče.

Pa ipak, nije ga najviše šokirala činjenica da dobija bolji tretman samo zato što je muškarac, nego to što je Nikol svoj teži put s klijentima prihvatila bez pogovora. Ono što je njemu bio pakao, njoj je bila svakodnevica. Uostalom, kako mu je rekla, već je navikla na seksizam na radnom mestu, ali i izvan njega.
 
9 Mar
Martin R. Schneider @SchneidRemarks

He conceded that battle, but found ways to hound us both on time in other manners, but again, that's a different story.


  Follow
Martin R. Schneider @SchneidRemarks

Here's the real fucked-up thing: For me, this was shocking. For her, she was USED to it. She just figured it was part of her job.
8:16 PM - 9 Mar 2017
   903903 Retweets    4,5624,562 likes




Uz sav napredak koji je društvo ostvarilo u zadnjih nekoliko vekova, uz čovečanstvo koje je putovalo izvan svoje planete i razvilo uređaje pomoću kojih potezom prsta možete doći do svih informacija poznatih čoveku, ostaje činjenica da još uvek nismo daleko napredovali u poštovanju i uvažavanju drugih.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.