SAD uvele sankcije lideru Čečenije zbog kršenja ljudskih prava

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jul.2020, 20:03

SAD uvele sankcije lideru Čečenije zbog kršenja ljudskih prava

Sjedinjene Države uvele su danas sankcije lideru Čečenije Ramzanu Kadirovu zbog kršenja ljudskih prava.

Ramzan Kadirov (43) vodio je Čečeniju kao svoju ličnu borbu, oslanjajući se na svoje snage bezbednosti kako bi ugušio pobune. Međunarodne grupe za ljudska prava optužile su Kadirova za otmice, mučenja i ubistva protivnika.

Organizacije za ljudska prava takođe smatraju da su čečenske vlasti odgovorne za zlostavljanje LGBT osoba tokom proteklih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godina tokom kojih je više od 100 ljudi uhapšeno, mučeno, a neki od njih su i ubijeni.

Čečenske vlasti su odbacile te optužbe.

Američki državni sekretar Majk Pompeo ukazao je na "opsežne verodostojne informacije da je Kadirov odgovoran za brojna gruba kršenja ljudskih prava koja datiraju više od jedne decenije, uključujući mučenja i ubistva".

Pompeo je rekao da se ograničenja odnose i na Kadirovljevu suprugu i dve ćerke i pozvao i druge zemlje da poduzmu slične aktivnosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Pompeo, dođi ovamo, da vidimo ko krši koja prava"

Izvor: B92, 21.Jul.2020, 15:10

Lider Čečenije Ramzan Kadirov reagovao je danas na nove sankcije Stejte departmenta protiv njega zbog navodnih kršenja ljudskih prava...Kadirov je pozvao državnog sekretara SAD Majka Pompea u svoje rodno selo na razgovor o tome ko zapravo krši ljudska prava..."Kao što znate, uvršten sam na još...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.