SAD stavile Kadirova na „crnu listu“

Izvor: Vostok.rs, 20.Jul.2020, 17:49

SAD stavile Kadirova na „crnu listu“

Američki Stejt department uključio je predsednika Čečenije Ramzana Kadirova na „crnu listu“ zbog njegove navodne umešanosti u kršenje ljudskih prava.
„To uključivanje povezano je sa umešanošću Kadirova u grubo narušavanje ljudskih prava u Čečenskoj Republici“, izjavio je državni sekretar SAD Majk Pompeo. Kako navodi Pompeo, Stejt department ima "dovoljno pouzdanih informacija o tome da je Kadirov odgovoran za mnogobrojna gruba kršenja ljudskih prava koja su se dogodila pre više od jedne decenije, a koja, između ostalog, uključuju i mučenja". On je dodao da ta mera odnosi i na suprugu Kadirova, kao i na njegove ćerke Ajšat i Karinu (Hadižat) Kadirovu. „Pozvaćemo zemlje sa istim stavovima (kao SAD) da preduzmu slične mere“, dodao je Pompeo.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD uvele dodatne sankcije za čečenskog lidera zbog kršenja ljudskih prava

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jul.2020

Sjedinjene Države uvele su dodatne sankcije za čečenskog lidera Ramzana Kadirova zbog “brojnih grubih kršenja ljudskih prava.” Američki State Department saopštio je 20. jula da je već više od decenije, čečenski lider kojeg podržava Moskva, odgovoran za zlostavljanja, uključujući mučenja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Kadirov Pompeu: Pompeo, prihvatam borbu! Biće zanimljivo!

Izvor: Vostok.rs, 21.Jul.2020, 09:35

Nakon što je američki Stejt department uvrstio predsednika Čečenije Ramzana Kadirova i njegovu porodicu na „crni spisak“ reagovao je Kadirov. „Pompeo, prihvatam borbu! Biće zanimljivo!“, saopštio je Kadirov, odgovarajući na taj način Pompeu. . Stejt department uključio je Kadirova...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.