Izvor: RTS, 20.Jul.2020, 19:48

Kadirov na američkoj crnoj listi

Američki Stejt department zabranio je ulazak u zemlju predsedsedniku ruske Čečenske Republike Ramzanu Kadirovu zbog, kako navode, kršenja ljudskih prava.
Državni sekretar SAD Majk Pompeo u saopštenju navodi da je "zabrinut" što je Ramzan Kadirov, lider Čečena i bliski saradnik ruskog predsednika Vladimira Putina, koristio situaciju sa koronavirusom kako bi "dalje povredio ljudska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prava" građana u Čečeniji.

"Stejt department ima opsežne verodostojne informacije o tome da je Kadirov odgovoran za brojna kršenja ljudskih prava, jednu deceniju unazad, uključujući mučenje i vansudska ubistva", rekao je Pompeo.
Ovaj potez Vašingtona nije ostao bez odgovora. Kadirov se oglasio putem društvene mreže Telegram. Rojters navodi da je Kadirov, uz fotografiju na kojoj se smeje i stoji držeći nešto što liči na oružje, napisao:
"Pompeo, prihvatam borbu. Ovo će biti zanimljivo", napisao je čečenski lider.
Takođe, reagovala je i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, koja je na Fejsbuku napisala: "Biće teško odgovoriti milo za drago, ali smislićemo nešto".
Stejt department je takođe zabranio supruzi i deci Ramzana Kadirova da putuju u SAD.
Ovo nije prvi put da je Kadirov na crnoj listi SAD. Ulazak u tu zemlju njemu je bio zabranjen i 2012. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZAHUKTAVA SE! "PRIHVATAMO BORBU" AMERIKA UVELA SANKCIJE RUSIJI: Stigao snažan odgovor Zaharove (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2020

- Pompeo, prihvatamo borbu. Ovo će biti interesantno - poručio je Kadirov...Američki Stejt department uveo je danas sankcije lideru ruske Čečenske Republike Ramzanu Kadirovu, koje podrazumevaju zabranu ulaska u SAD usled optužbi za navodna kršenja ljudskih prava...Američki državni sekretar...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.