SAD: šesta generacija borbenih aviona biće opremljena laserskim oružjem

Izvor: Vostok.rs, 26.Nov.2013, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: šesta generacija borbenih aviona biće opremljena laserskim oružjem

26.11.2013. -

Vojno vazduhoplovstvo SAD objavilo je početak primanja prijava za nabavku laserske opreme kako bi se ojačao višenamaenski borbeni avion šeste generacije.

Predstavnici vojnog vazduhoplovstva su saopštili da su zainteresovani za razvoj manjih lasera koji će ometati radar protivnika, lasera srednje jačine koji će uništavati zenitne rakete i lasera velike jačine koji će naneti udar na vazdušne ili kopnene ciljeve.

Vojska bi htela da ispitivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << osnovnih komponenti naoružanja budu u približno realnim uslovima do 2022. godine.

Borbene avione šeste generacije razvijaju kompanije Boeing i Lockheed Martin. Očekuje se da će oni ući u vojne trupe do 2030. godine.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.