SAD proterale diplomate Venecuele

Izvor: B92, 11.Mar.2013, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD proterale diplomate Venecuele

Vašington -- Nakon proterivanja dva američka vojna atašea iz Venecuele posle smrti Uga Čavesa, SAD odgovorile tako što su proterale dvojicu venecuelanskih diplomata.

Administracija američkog predsednika Baraka Obame proterala je dvojicu diplomata, što još više unazađuje američke napore za poboljšanje odnosa s tom južnoameričkom zemljom.

Američki zvaničnici su izjavili da je diplomatskim predstavnicima Orlandu Hozeu Martinesu Olivaresu i Viktoru Kamakaru Mati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naloženo da napuste SAD u nedelju.

Vašington želi da unapredi odnose sa Venecuelom, ali je do sada na tom planu učinjen mali napredak.

Sem tih diplomatskih kontramera, venecuelanski zvaničnici su optužili SAD da su odgovorne za Čavesovo oboljevanje od kancera i podstiču antiameričko raspoloženje pred glasanje za izbor novog lidera Venecuele, zakazano za april.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD protjerale dvojicu venecuelanskih diplomata

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2013

VAŠINGTON - Administracija američkog predsjednika Baraka Obame protjerala je dvojicu venecuelanskih diplomata, što još više unazađuje američke napore za popravljanje odnosa s tom južnoameričkom zemljom poslije smrti njenog predsjednika Uga Čavesa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.