Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2018, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD oštro protiv Kine, Irana i Rusije zbog kršenja sporazuma

Američki državni sekretar Majk Pompeo oštro je danas kritikovao Kinu, Iran i Rusiju zbog kršenja brojnih ugovora i multilateralnih sporazuma.

Pompeo je rekao da administracija predsednika Donalda Trampa više nije spremna da prihvati takve prestupe i da joj je cilj da se reformišu institucije koje su formirale osnovu međunarodnog poretka posle Drugog svetskog rata.

On je rekao da su organizacije kao što su Ujedinjene nacije, Evropska unija, Afrička unija, Međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << monetarni fond i Svetska banka počele da se narušavaju i da im je preko potrebna promena.

U govoru u nemačkom Maršal fondu u Briselu danas je Pompeo rekao da će SAD nastaviti da bude lider prozivajući one koji loše deluju i koji su koristili rupe u propisima ovih institucija za sopstvenu dobit.

Pompeo u Briselu učestvuje na dvodnevnom sastanku NATO ministara spoljnih poslova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo: Tramp se zalaže za novi liberalni svetski poredak

Izvor: Blic, 04.Dec.2018

Američki predsednik Donald Tramp zalaže se za novi svetski poredak koji bi imao potporu u američkom liderstvu i demokratiji, rekao je danas državni sekretar Majkl Pompeo u obraćanju diplomatama u Briselu. Pomepo je optužio Iran i Kinu sa stvaranje nestabilnosti u svetu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.