SAD ne ostavljaju Irak na miru, šalju nove vojnike

Izvor: Vesti-online.com, 18.Apr.2016, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ne ostavljaju Irak na miru, šalju nove vojnike

Zvaničnici SAD potvrdili su u ponedeljak da će poslati 200 pripadnika američke vojske i helikoptere tipa "apač" u Irak kako bi pojačali borbu protiv Islamske države.

Ovim će se broj američkih vojnika u Iraku povećati na oko 4.000.

Američki ministar odbrane Eš Karter je izjavio da će nove snage uglavnom služiti kao podrška iračkim snagama na liniji fronta, prenose svetske agencije, dodajući da je ovo saopštenje objavljeno u momentu kada se vode borbe >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za preuzimanje Mosula, drugog po veličini grada u Iraku.

Odluka o pomoći  je doneta nakon višenedeljnih  razgovora sa komandantima i iračkim liderima, i odluke predsednika SAD Baraka Obame da se pojačaju snage u Iraku.

Većina vojnika će biti pripadnici američkih specijalnih snaga, s ciljem da pomažu i savetuju Iračane.

Finansijska pomoć kojom su SAD ovom prilikom obećala kurdskim snagama iznosi 415 miliona dolara, potvrdio je Karter.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.