SAD: dizajner uhapšen zbog previše izazovnog sata

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2012, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: dizajner uhapšen zbog previše izazovnog sata

18.11.2012. -

Na međunarodnom aerodromu Oklenda je uhapšen putnik koji je imao neobičan ručni sat, koji je podsećao na eksplozivnu napravu.

Saradnici aerodroma su obratili pažnju na 49-godišnjeg Džefrija Mekgana prilikom pregleda. Njegov ručni sat je ličio na masivnu napravu sa kablovima, osiguračima i prekidačima. On je odmah zadržan i pozvana je policija.

Na aerodrom su stigli mineri koji su ustanovili da sat ne predstavlja opasnost. Bez obzira na to, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Mekgan je uhapšen i optužen za nezakonito posedovanje materijala za izradu eksplozivne naprave.

Mekgan tvrdi da je dizajner i da je njegov sat umetničko delo. Policija je obratila pažnju i na neobične cipele Mekgana koje su bile jako velike.

Izvor: Glas Rusije, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.