Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Avg.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Ubijeni novinarka i snimatelj u prenosu uživo

Naoružani napadač danas je pucao i ubio dvoje američkih TV novinara tokom izveštavanja koje je prenošeno uživo u američkoj državi Virdžiniji, potvrdila je njihova televizijska kuća.

Ubijeni su Alison Parker (24) i Adam Vord (27), novinarka i snimatelj lokalne televizije WDBJ-TV, ogranka Si-Bi-Esa (CBS).

Na snimku koji je snimio kamerman pre nego što je ubijen prvo se čuju pucnji, zatim kamera pada na zemlju i snima noge napadača koji ubija novinarku, čiji se vrisci čuju.

Napad se dogodio u mestu Moneta, okrugu Bedford u državi Virdžiniji.

Policija je navela da istražuje incident i da još traga za napadačem.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novinari ubijeni za vreme prenosa uživo u Virdžiniji

Izvor: Politika, 26.Avg.2015

VAŠINGTON– Naoružani napadač danas je pucao i ubio dvoje američkih TV novinara tokom izveštavanja koje je prenošeno uživo u američkoj državi Virdžiniji, potvrdila je njihova televizijska kuća...Adam Vord i Alison Parker..Ubijeni su Alison Parker (24) i Adam Vord (27), novinarka i snimatelj...

Nastavak na Politika...

MANIFEST DVOSTRUKOG UBICE NOVINARA: Evo šta je monstrum naveo kao razlog zločina!

Izvor: Kurir, 27.Avg.2015, 00:22

Ubojica novinarke i snimatelja Vester L. Flanagan (41) svojevremeno je takođe radio na istoj TV stanici pod imenom Brajs Viliams, ali je otpušten iz nejasnih razloga..Novinarka i snimatelj televizijske stanice WBDJ, dela CBS-a, ubijeni su kad ih je u sredu ujutro upucao naoružani napadač tokom javljanja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.