SAD: U Irak šaljemo apače i još 200 vojnika

Izvor: RTS, 18.Apr.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: U Irak šaljemo "apače" i još 200 vojnika

Kako bi pojačali borbu protiv ID, zvaničnici SAD potvrdili su da će poslati 200 pripadnika američke vojske i helikoptere tipa "apač" u Irak, čime će se broj američkih vojnika u Iraku povećati na oko 4.000. Takođe, SAD su obećale kurdskim snagama pomoć od 415 miliona dolara.
Ministar odbrane Eš Karter je izjavio da će nove snage uglavnom služiti kao podrška iračkim snagama na liniji fronta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi AP.

Ovo saopštenje je objavljeno u momentu kada se vode borbe za preuzimanje Mosula, drugog po veličini grada u Iraku.
Odluka o pomoći je doneta nakon višenedeljnih razgovora sa komandantima i iračkim liderima, i odluke predsednika SAD Baraka Obame da se pojačaju snage u Iraku.
Većina vojnika će biti pripadnici američkih specijalnih snaga, s ciljem da pomažu i savetuju Iračane.
Finansijska pomoć koju su SAD ovom prilikom obećali kurdskim snagama iznosi 415 miliona dolara, potvrdio je ministar odbrane Eš Karter.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pentagon šalje dodatne trupe u Irak

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Apr.2016

BAGDAD - Administracija predsjednika SAD Baraka Obame pojačaće vojnu kampanju protiv "Islamske države" slanjem dodatnih trupa u Irak, koje će biti raspoređene bliže liniji fronta kako bi savjetovale iračke snage, izjavio je danas američki sekretar za odbranu Eš Karter...Karter je danas bio u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Pentagon: Šaljemo 200 vojnika i "apače" u Irak

Izvor: B92, 18.Apr.2016

Bagdad -- Američki zvaničnici potvrdili su da će poslati 200 pripadnika američke vojske i helikoptere tipa "apač" u Irak kako bi pojačali borbu protiv Islamske države...Tako će se broj američkih vojnika u Iraku povećati na oko 4.000...Ministar odbrane Eš Karter je izjavio da će nove snage...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.