SAD: Super razorna bomba spremna za upotrebu

Izvor: Blic, 27.Jul.2012, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Super razorna bomba spremna za upotrebu

Američki zvaničnici izjavili su danas da je masivna bomba, takozvani razarač bunkera težak skoro 14 tona, spremna za upotrebu.

Zvaničnik američkog vojnog vazduhoplovstva Majkl Donli rekao je da je bomba spremna "ukoliko je potrebna danas".

- Nastavljamo sa ispitivanjem bombe radi utvrđivanja sposobnosti i probe su u toku. Takođe smo spremni da sa postojećom konfiguracujom delujemo danas - rekao je Donli.

Britanski "Telegraf" navodi da je usvajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Masivnog municijskog penetratora" (MOP), najveće svetske konvencionalne bombe, usledilo nakon što su se pojavile zabrinutosti da je tom naoružanju neophodno dodatno testiranje kako bi bilo efikasno protiv najdubljih iranskih nuklearnih postrojenja.

U februaru prošle godine Kongres se saglasio sa hitnim zahtevom Pentagona za preusmerenje 81,6 miliona dolara ta poboljšanja 14 tona težak MOP.

Ovu bombu, koja je duža od šest metara, prevozi bombarder "B 2" i ona je kritični deo vojne opreme koja naglašava uveravanja Amerike Izraelu da će neutralisati iranska nuklearna postrojenja, ukoliko propadnu diplomatski i pokušaji sankcijama da Teheran odvrate od sporne namene nuklearnog programa.

Povezane vesti: Romni: Ne treba isključiti američki napad na Iran Zvaničnici EU i Irana razgovarali u Istanbulu Iran zatvara Ormuški moreuz? Iran ponovo preti Izraelu da će ga zbrisati s lica zemlje u slučaju napada Iran: Uspešno prodajemo naftu uprkos sankcijama

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Masivni penetrator" za borbu protiv Irana

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jul.2012

Američki zvaničnici izjavili su da je masivna bomba, takozvani razarač bunkera težak skoro 14 tona, spremna za upotrebu, piše britanski dnevnik "Dejli telegraf."..Zvaničnik američkog vojnog vazduhoplovstva Majkll Donli rekao je da je bomba spremna "ukoliko je potrebna danas"..."Nastavljamo sa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.