SAD: Palo 60 centimentara snega!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2010, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Palo 60 centimentara snega!

Snežna oluja u proleće pogodila je severoistočni deo Sjedinjenih Američkih Država, gde je napadalo 60 centimentara snega koji je zatvorio neke škole i ostavio na desetine hiljada Amerikanaca bez struje.

Oko 30.000 Amerikanaca je ostalo bez električne energije u državama Vermont i Njujork, a ponegde struje nije bilo ni u državi Nju Hempšir, prenela je agencija AP.

Najveće snežne padavine registrovane su u utorak i sredu na međunarodnom aerodromu Burlington >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Vermontu. Iz američke Nacionalne meteološke stanice saopšteno je da se očekuje da će sneg prestati da pada u sredu uveče po lokalnom vremenu.

AP navodi da su obilne snežne padavine retke u ovo doba godine na severoistoku SAD-a. U američkoj bližoj i daljoj istoriji zabeleženo je tek nekoliko slučajeva kada je visina snežnog pokrivača u aprilu bila slične visine.

U Maloneu, u državi Njujork 23. aprila 1993. godine palo je 56 centimentara snega, a 27. aprila 1874. godine visina snežnog pokrivača bila je 61 centimentar u Belovs Folsu u državi Vermont.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sneg na severoistoku SAD

Izvor: B92, 28.Apr.2010

Montpelier -- Snežna oluja pogodila severoistočni deo SAD gde je napadalo 60 centimentara snega. Neke škole zatvorene, na desetine hiljada ljdui bez struje...Oko 30 000 Amerikanaca je ostalo bez električne energije u državama Vermont i Njujork, a ponegde struje nije bilo ni u državi Nju Hemšir,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.