Izvor: B92, 23.Dec.2009, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Iran postaje policijska država

Vašington -- Predstavnik Stejt departmenta optužio je Iran da se, posle novih incidenata na opozicionom skupu u Ispahanu, sve više pretvara u "policijsku državu".

"Iran se pokazuje sve više kao policijska država ... koja koristi sve poluge, sve snage bezbednosti da pokuša da uguši želje iranskog naroda", rekao je portparol Stejt departmenta Filip Krouli.

Iranske snage bezbednosti ponovo su intervenisale danas protivprotivnika predsednika Mahmuda Ahmadinedžada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čiji reizbor, šest meseci kasnije, opozicija još osporava.

Krouli je takođe optužio iranski režim da pokušava da spreči pristup modernim vidovima komunikacije.

On je kazao da će i pored toga ljudi nastaviti da nalaze načine da koriste svoja univerzalna prava na okupljanje i slobodu izražavanja.

"Iran treba da sluša šta govori njegov narod", rekao je Krouli i dodao da treba da ima vladu koja radi za narod i služi njegovim interesima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.