Izvor: Blic, 17.Avg.2016, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Dogovor s Moskvom neće ugroziti upotrebu iranskih baza

Rusko korišćenje baza u Iranu neće nužno sprečiti SAD da postignu dogovor sa Moskvom o saradnji u borbi protiv Islamske države u Siriji, izjavio je danas portparol američkog Stejt departmenta Mark Toner.

On je, međutim, rekao da "još nismo stigli" do sporazuma o saradnji i istakao da je Moskva nastavila da vrši napade na umerene sirisjke snage, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje podržavaju SAD.

Portparol Stejt departmenta ocenio je da je rusko korišćenje iranske vazdušne baze za izvođenje vojnih napada u Siriji "nesrećno, ali ne i iznenađujuće" i poručio da Vašington još procenjuje nivo saradnje izmađu Rusije i Irana, prenosi Rojters.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da su ratni avioni poleteli iz baze u Iranu i krenuli ka ciljevima takozvane Islamske države u Siriji.

Pročitajte još:

U saopštenju se ističe veliki napredak u borbama protiv sunitske militantne grupe i dodaje da do danas Rusija nikada nije koristila vojne kapacitete van Sirije za operacije u arapskoj zemlji.

Rusija i Iran su ojačali svoje veze u poslednjih nekoliko meseci, nakon što je Rusija ukinula većinu sankcija uvedenih Iranu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.