Izvor: S media, 23.Mar.2013, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski tajkun nađen mrtav u kadi: Policija istražuje smrt Berezovskog

Proterani ruski tajkun Boris Berezovski umro je u Londonu u svojoj 67. godini. Detalji njegove smrti još nisu objavljeni, a policija je pokrenula istragu.

Vest o njegovoj smrti je preneo njegov zet Egor Šupe. Kako javlja Raša tudej, Šupe je napisao da je u poslednje vreme Berezovski bio izuzetno depresivan.

Prema pisanju britanskog Telegrafa, ruski oligarh je nađen mrtav u kadi.

Pojedini mediji javljaju da je Boris Berezovski preminuo od infarkta, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a spekuliše se i da je reč o samoubistvu.

Berezovski se obogatio posle raspada Sovjetskog Saveza. Bio je prvi milijarder u postsovjetskoj Rusiji. O njemu je napisana i knjiga “Kum Kremlja”. Njegovo bogatstvo 1997. je procenjeno na tri milijarde dolara. Bio je 104. na svetskoj listi milijardera.

Dolaskom na čelo Rusije Vladimira Putina počinje sukob sa oligarsima. Berezovski je pobegao iz Rusije u London 2000. godine, a tri godine kasnije dobio je politički azil. Njegovo bogatstvo poslednjih godina značajno se "istopilo".

(BBC/B92)

Foto: YouTube

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.