Ruski specijalci (ni)su u Egiptu

Izvor: RTS, 14.Mar.2017, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski specijalci (ni)su u Egiptu

Moskva i Kairo demantovali su navode da su ruski specijalci poslati u egipatsku vazduhoplovnu bazu u blizini granice sa Libijom kako bi pružili podršku vladi na istoku te zemlje. Agencija "Rojters" prenela je da se ruske specijalne snage i bespilotne letelice nalaze u bazi Sidi Barani.
Portparol ruske armije Igor Konašenkov demantovao je navode >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zapadnih medija, ističući da nema ruskih specijalaca u bazi Sidi Barani, navodi RT.

"Neki zapadni mediji objavljuju izveštaje citirajući neimenovane izvore već nekoliko godina", naveo je Konašenkov.
Konašenkov je istakao da "nikada gluplje nisu zvučale reči Rojtersovog izvora" koji je rekao da je istraga američkih obaveštajaca o Rusima složena, jer Moskva angažuje treću stranu i agente u civilnoj odeći.
I portparol egipatske vojske Tamer el Rifaj negirao je navode britanske agencije i poručio da nema stranih trupa na teritoriji Egipta. "To je pitanje suvereniteta", naglasio je Rifaj.
Citirajući američke i egipatske izvore, Rojters je ranije danas javio da se ruske specijalne snage i bespilotne letelice nalaze u bazi Sidi Barani, 100 kilometara od egipatsko-libijske granice. Neimenovani egipatski vojni zvaničnik istakao je da ruska jedinica ima 22 vojnika, ne želeći da govori o cilju njihove misije.
Dodao je da je šest ruskih jedinica početkom februara stiglo u bazu Marsa Matru, koje su posle 10 dana nastavile svoj put ka Libiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski specijalci (ni)su u Egiptu

Izvor: B92, 15.Mar.2017, 08:40

Moskva i Kairo demantovali su navode da su ruski specijalci poslati u egipatsku vazduhoplovnu bazu u blizini granice sa Libijom...Agencija "Rojters" prenela je da se ruske specijalne snage i bespilotne letelice nalaze u bazi Sidi Barani kako bi pružile podršku vladi na istoku te zemlje...Portparol...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.