Ruski sistemi PRO će zatvoriti sve američke ciljeve

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2018, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski sistemi PRO će "zatvoriti" sve američke ciljeve

Rusija će zatvoriti sva mesta i objekte sistemima PVO/PRO koji mogu postati mete za američke rakete u slučaju izlaska iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa, rekao je predsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarjov.

- Ako Amerikanci raskinu dogovor, mi ćemo morati da "zatvorimo" sva osetljiva mesta koja mogu postati potencijalne mete Amerike. To će neizbežno dotaći Evropu i Kinu - rekao je on.

Poslanik je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << naglasio da se zalaže za očuvanje Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa, ali u slučaju njegove suspenzije, Rusija će morati da reaguje.

- Mi ćemo morati da reagujemo kompleksom mera koje uključuju ubrzanu izradu jedinstvenih modela oružja, što će naravno povećati rizike nastanka konflikata velikih razmera u svetu - upozorio je on.

Podsećanja radi, Amerika je prva najavila da ima nameru da izađe iz Sporazuma o raketama. Stoga, Moskva sa osnovom smatra da neko ovde prebacuje krivicu i manipuliše činjenicama…

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Bondarev: Na izlazak SAD iz Sporazuma reagovaćemo ubrzanom izradom jedinstvenih modela oružja

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2018, 10:34

Rusija će zatvoriti sva mesta i objekte sistemima PVO/PRO koji mogu postati mete za američke rakete u slučaju izlaska iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa, rekao je predsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost general Viktor Bondarjov. „Ako Amerikanci raskinu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.