Ruski ratni avioni upali u švedski vazdušni prostor!

Izvor: Telegraf.rs, 19.Sep.2014, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski ratni avioni upali u švedski vazdušni prostor!

Švedsko ministarstvo inostranih poslova je taj upad nazvalo "ozbiljnim narušavanjem", a sve se odigralo u sredu južno od ostrva Oland u Baltiku

Švedska je danas saopštila da su dva ruska ratna aviona ušla u njihov vazdušni prostor zbog čega je upućen protest ruskom ambasadoru u toj nordijskoj zemlji.

Švedsko ministarstvo inostranih poslova je taj upad nazvalo “ozbiljnim narušavanjem”, precizirajući da se sve odigralo u sredu južno od ostrva >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Oland u Baltiku.

Odlazeća vlada desnog centra, koja je poražena na parlamentarnim izborima, ovog proleća je saopštila da nemarava da više uloži u odbranu, navodeći kao razlog zabrinutost zbog ruskih akcija oko Ukrajine.

I Socijaldemokrate, koje će najverovatnije predvoditi vladu, takođe žele da ojačaju odbranu Švedske, prenela je agencija Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.