Ruski borbeni avioni iznad Švedske

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2014, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski borbeni avioni iznad Švedske

Švedska je u petak prenela protest Rusiji zbog upada dva ruska borbena aviona u vazdušni prostor te zemlje, saopštilo je švedsko Ministrastvo spoljnih poslova.

Ruski borbeni avioni upali na švedsku teritoriju u blizini ostrva Eland

 

"Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas ambasadora Rusije u Stokholmu kako bi izrazilo protest zbog tog događaja", navodi se u saopštenju, objavljenom pošto su u sredu dva ruska borbena aviona narušila vazdušni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prostor Švedske.

 

Šef švedske diplomatije Karl Bilt osudio je "veliko narušavanje" švedskog vazdušnog prostora, "najveće od njegovog dolaska na tu funkciju" 2006. godine.

 

Generalštab je precizirao da je taj incident trajao oko 30 sekundi i da se dogodio u sredu u blizini ostrva Eland, na jugoistoku zemlje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Protest Švedske zbog upada ruskih borbenih aviona

Izvor: Blic, 19.Sep.2014

Švedska je danas prenela protest Rusiji zbog upada dva ruska borbena aviona u vazdušni prostor te zemlje, saopštilo je švedsko Ministrastvo spoljnih poslova..."Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas ambasadora Rusije u Stokholmu kako bi izrazilo protest zbog tog događaja", navodi se u saopštenju,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.