Ruski poslanik: Postokji mogućnost da se u Donbasu pojave ozbiljniji dobrovoljci iz Rusije

Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2017, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski poslanik: Postokji mogućnost da se u Donbasu pojave ozbiljniji dobrovoljci iz Rusije

Rusija bi mogla i pre priznavanja LNR i DNR da im pruži vojnu pomoć većih razmera, rekao je u emisiji «60 minuta» deputat Državne Dume Vjačeslav Nikonov. Prema njegovim rečima, priznavanje dokumenata izdatih u republikama nije poslednji korak Ruske Federacije.

«Rusija bi, po mom mišljenju, mogla i pre priznanja da pruži vojnu pomoć republikama i da to uradi sasvim otvoreno, u meri koja je potrebna kako bi se osigurao njihov suverenitet. Imam u vidu sisteme naoružanja kojih, naravno, u Republici ne može biti jer ne dobijaju rusku vojnu pomoć.

Pored toga, mogli bi tamo da se pojave neki ruski dobrovoljci u većem broju, ozbiljniji dobrovoljci od onih koji su sada tamo. Mnoge stvari se mogu desiti», upozorio je Nikonov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
srb.news-front.info

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija ima pravo da preduzima sve mere zaštite svoje teritorije na Kurilima

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2017, 12:25

Rusija može da iskoristi Kurilska ostrva za državnu zaštitu, između ostalog raspoređivanjem tamo svojih divizija, smatra zamenik predsednika komiteta Državne dume za međunarodne poslove Dmitrij Novikov.. . „Smatram da je to pitanje (o Kurilima) rešeno, jer je to ruska teritorija, ruska...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.