Izvor: RTS, 09.Avg.2020, 21:48

Ruski lovac ponovo presreo američki izviđački avion iznad Crnog mora

Ruski lovac Su-27 presreo je izviđački američki avion "EP-3EU Erijes" iznad Crnog mora, saopštio je ruski Nacionalni centar za kontrolu odbrane.
Kako se navodi, sistemi za kontrolu ruskog vazdušnog prostora otkrili su vazdušnu metu iznad neutralnih voda Crnog mora koja se približavala granici Rusije.
Ruski avion Su-27 je podignut kako bi presreo metu. Posada ruskog lovca se približila vazdušnoj meti na bezbednoj udaljenosti i identifikovala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je kao strateški izviđački avion "EP-3EU Erijes", navodi se u saopštenju, prenosi Tas.
Američki avion nije narušio rusku granicu i pošto se udaljio od nje, ruski avion se bezbedno vratio u bazu.
I pre dva dana, ruski Su-27 presreo je dva američka izviđačka aviona iznad Crnog mora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OSMI BLISKI SUSRET NA NEBU Američki i ruski avioni se sve češće PRESREĆU, pogotovo iznad Crnog mora

Izvor: Press, 10.Avg.2020, 12:42

Ruski lovac Su-27 presreo je danas izviđački američki avion EP-3E iznad Crnog mora, saopštio je ruski Nacionalni centar za kontrolu odbrane. . foto:blic. Kako se navodi, sistemi za kontrolu ruskog vazdušnog prostora otkrili...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.