Ruski jurišni helikopteri Mi-35 do kraja godine u Srbiji

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2019, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski jurišni helikopteri Mi-35 do kraja godine u Srbiji

Ruski jurišni helikopteri Mi-35 očekujemo da budu isporučeni Srbiji do kraja godine, izjavio je komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, general major Duško Žarković.
Ovi helikopteri, poznati i kao "leteći tenk", biće u sastavu borbene helikopterske eskadrile razmeštene na aerodromu "Morava" kod Kraljeva, rekao je general Žarković za Politiku. Prema njegovim rečima, četiri helikoptera možda brojčano ne zvuče mnogo, ali kada se ima u vidu njihova vatrena mogućnost, to je značajan doprinos u podizanju sposobnosti jedinice za izvršavanje zadataka vazduhoplovne vatrene podrške. Vojska Srbije je preuzela prvi "Erbasov" helikopter X-145M, za koga general Žarković kaže da je reč o savremenoj višenamenskoj letelici, koja će znatno povećati sposobnost izvođenja vertikalnog manevra pre svega specijalnih nedinica, ali i vazduhoplovne podrške kopnenim jedinicama Zbog izuzetnih karakteristika, ovaj helikopter će imati i punu primenu u pomoći stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda i prirodnih katastrofa, rekao je komandant RV i PVO. Pored toga, naveo je general Žarković, na osnovu sporazuma sa Direkcijom civilnog vazduhoplovstva, RV i PVO zajedno sa MUP-om obezbeđuje neprekidno dežurstvo dela helikopterskih snaga, 24 časa 365 dana u godini, za potrebe traganja i spasavanje.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

General Žarković: Do kraja godije stižu helikopteri Mi-35. potrebni novi raketni sistemi

Izvor: Beta, 29.Jul.2019

Komandant Ratnog vazduhoplovstva i protiv-vazduhoplovne odbrane, general-major Duško Žarković izjavio je da očekuje da ruski helikopteri Mi-35 budu isporučeni Vojsci Srbije do kraja ove godine i da je cilj da se formira eskadrila savremenih borbenih helikoptera."Ovi helikopreti će biti u sastavu...

Nastavak na Beta...

Ruske "leteće topovnjače" do kraja godine u Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2019

BEOGRAD - Ruski jurišni helikopteri "Mi-35" poznati kao `leteći tenk` ili `leteća topovnjača` trebalo bi da budu isporučeni Srbiji do kraja godine, rekao je komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO) general major Duško Žarković.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.