Ruski biznismen Perepilični možda otrovan

Izvor: Blic, 19.Maj.2015, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski biznismen Perepilični možda otrovan

Bogati ruski biznismen Aleksandar Perepilični, koji je 2012. preminuo u Engleskoj, možda je bio otrovan, pokazali su danas nalazi preliminarne toksikološke analize.

Perepilični (44) se 10. novembra 2012. srušio i preminuo na prilazu svoje kuće u engleskom gradiću Vejbridž, u jugoistočnoj pokrajini Sari, preneo je britanski Bi-Bi-Si.

Lokalna policija je istražila taj slučaj, ali je došla do zaključka da smrt nije sumnjiva. Nove toksikološke analize su, medjutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokazale da je on možda otrovan jednom supstancom do koje je veoma teško doći.

Test je otkrio prisustvo retkog otrova proizvedenog iz biljke "gelsemium elegans", koja raste u Aziji.

Perepilični je ranije svojim kolegama u Londonu rekao da mu je neko pretio smrću.On je jednom biznismenu u britanskoj prestonici i tužilaštvu u Švajcarskoj predao neke osetljive dokumente, navodi dopisnik Bi-Bi-Sija, dodajući da ti dokumenti dovode u vezu neke ruske zvaničnike i pripadnike mafije sa proneverom 240 miliona dolara iz ruskog budžeta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.