Ruska vojna vežba pokazala: Krim je neosvojiv (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2017, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojna vežba pokazala: Krim je neosvojiv (VIDEO)

Rusija vodi vojne vežbe na svojoj teritoriji i stanovnici Krima se osećaju mnogo sigurnije. Krim je ruski nepotopljivi nosač aviona u Crnom moru - rekao je Ganžara RUSKA vojska je pokrenula vojnu vežbu velikih razmera na poligonu Opuk, na Krimu.Komandant vazduhoplovstva general-pukovnik Andrej Serdjukov rekao je novinarima da je u vežbe uključeno preko 2.500 vazduhoplovnog osoblja i oko 600 jedinica vojne opreme.- Po prvi put u istoriji ruske vojske, u okviru vežbi vazduhoplovstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tri naše divizije su istovremeno angažovane i delimično raspoređene na Krimu sa naoružanjem i vojnom opremom - rekao je Serdjukov. General je rekao da će tokom vežbe vazduhoplovne jedinice, zajedno sa osobljem Crnomorske flote, vežbati akcije sprečavanja iskrcavanja. Oni će takođe uništiti simulirane neprijateljske kopnene pozicije i osigurati "važne granice" i područja na Krimu. Serdjukov je rekao da je povećana teroristička prijetnja glavni razlog za vežbe ovolikih razmera. On je dodao da će vazduhoplovne jedinice takođe vežbati "rešavanje kriznih situacija u različitim delovima sveta."Prema članu Krimskog regionalnog parlamenta Vladislavu Ganžari, takva pretnja zaista postoji, prenosi "Sputnjik". - Pretnja je prilično realna. Prošlog leta, ukrajinske diverzantske grupe planirale su terorističke napade na Krimu. Oni su osujećeni od strane ruske Federalne službe bezbednosti. Štaviše, uzimajući u obzir neprijateljsku retoriku prema Krimu koja dolazi iz Kijeva, ovakve vežbe su opravdane i neophodne - rekao je Ganžara u izjavi za Sputnik. Ovaj poslanik smatra da će vežbe povećati atmosferu bezbednosti na poluostrvu. - Krim je veoma blizu Ukrajine gde i dalje traje vojni sukob. Rusija vodi vojne vežbe na svojoj teritoriji i stanovnici Krima se osećaju mnogo sigurnije. Što se tiče odbrambenih sposobnosti, Krim je danas izvanredna oblast To je ruski nepotopljivi nosač aviona u Crnom moru - rekao je Ganžara.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Rusi vežbaju odbranu Krima (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2017

Trodnevna vežba ruskih desantnih jedinica uz učešće više od 2.500 vojnika. U centrali NATO u Briselu imaju negativan stav o ovim manevrima NA krimskom vojnom poligonu Opuk održavaju se trodnevni manevri ruskih jedinica za brzo reagovanje. U njima učestvuje više od 2.500...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.