Ruska avijacija bombardovala teroriste u Idlibu

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska avijacija bombardovala teroriste u Idlibu

Dva lovca-bombardera SU-34 bombardovali su skladišta terorista, gde su se nalazili dronovi i eksplozivna sredstva za njih. Ovi dronovi su se koristili za napade na rusku vazduhoplovnu bazu "Hmeimim" i gradove u unutrašnjosti - Alep i Hama, dodao je Konašenkov.

Osim toga, višenamenski avioni SU-35S precizno su uništiili skladište municije sa lakim sistemima PVO.

Svi udari Vazušno-kosmičkih snaga su izvedeni po potvđenim ciljevima terorističkih grupa daleko od sela i gradova, istakao je Konašenkov.



Konašenkov je takođe dodao, da su noć pre, ruske PVO snage u vazduhoplovnoj bazi Hmeimim uništile dva borbena drona, što je za mesec 47 uništenih dronova.

Situacija u Idlibu

Provincija Idlib u severnoj Siriji ostaje jedini region koji kontrolišu nelegalne naoružane grupe. Ranije je stvorena zona deeskalacije sukoba.

Američki predsednik Donald Tramp je rekao da bi eventualna ofanziva sirijske vojske u Idlibu bila "velika humanitarna greška". Istovremeno, Ministarstvo spoljnih poslova naglasilo je da niko nije zainteresovan za aktivna neprijateljstva koja bi mogla rezultirati masovnim žrtvama. Ministarstvo je istaklo da će situacija oko početka operacije u Idlibu postati jasna nakon samita Rusije, Irana i Turske, koji će se održati 7. septembra.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski avioni gađali teroriste u Idlibu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2018

Četiri ruska aviona sa avio-baze Hmejmim su napala objekte terorista Nusra fronta u sirijskoj provinciji Idlibu, rekao je novinarima zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov...- Četiri aviona su 4. septembra poletela sa avio-baze Hmejmim i visokopreciznom municijom napala...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.