Rusije ove godine dobija nove lovce-bombardere Su-34

Izvor: Vostok.rs, 10.Mar.2017, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusije ove godine dobija nove lovce-bombardere Su-34

Vazdušno-kosmičke snage Rusije će ove godine dobiti 16 novih lovaca-bombardera Su-34, rekao je novinarima zamenik ministra odbrane Jurij Borisov prilikom posete novosibirskom preduzeću za proizvodnju aviona „Čkalov“.

„Novosibirsko preduzeće za proizvodnju aviona ima dugoročni ugovor sa Ministarstvom odbrane o kupovini 92 aviona Su-34 i realizuje ga pre roka. Ove godine očekujemo neplanirane isporuke još četiri aviona — ukupno je za ovu godinu naručeno 16 Su-34“, rekao je zamenik ministra odbrane Rusije.

Prema njegovim rečima, u preduzeću je u toku izrada devet aviona.

„To govori da će obaveze preduzeća za ovu godinu biti realizovane. Plan isporuka aviona je dogovoren sa Ministarstvom odbrane, ne očekujemo neke vanredne okolnosti“, naglasio je Borisov.

"On se na najbolji način pokazao u sirijskom konfliktu. Ima ogroman potencijal za modernizaciju i praktično je avion nove generacije“, izjavio je on.

Su-34 je počeo da se koristi u vojsci Rusije 2014. godine. On se koristi za eliminaciju meta kako na kopnu, tako i na moru. Pored toga, Su-34 može da uništi vazdušne ciljeve u svako doba dana i noći u različitim vremenskim uslovima.


 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Video: Rusija nabavlja deset mlaznih lovaca Su-35S

Izvor: SandzakPress.net, 11.Mar.2017, 04:04

Rusija – ‘Ove godine očekujemo deset aviona Su-35S i još četiri nadograđena Su-27’, tvrdi zamjenik ministra odbrane. “Rusija namjerava nabaviti deset novih mlaznih lovaca Su-35S u 2017. godini”, izjavio je prvi zamjenik ministra odbrane Jurij Borisov. On je u intervjuu za agenciju Tass...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.