Rusija za Britaniju predstavlja pretnju višeg nivoa

Izvor: Vesti-online.com, 08.Nov.2015, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija za Britaniju predstavlja "pretnju višeg nivoa"

Velika Britanija je spremna da prizna Rusiju za "pretnju višeg nivoa" u okviru nove strategije nacionalne bezbednosti koju će premijer zemlje predstaviti 23. novembra, piše Tajms.

Među drugim pretnjama sličnog nivoa su: nestabilnost, vezana za priliv migranata u Evropu, terorizam, delatnost ekstremističkih grupa tipa Islamska država i širenje ebole.

Prema podacima lista, analizu rizika takvog tipa sprovode britanske vlasti svakih 5 godina. U 2010. godini Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se nije našla na spisku glavnih pretnji zemlje.

Pozivajući se na svoj izvor u Vladi, list navodi, da je vlast donela ovu odluku navodno zbog porasta ruske agresije za poslednjih 5 godina. Između ostalog, radi se o događajima u Ukrajini i u Siriji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

RUSOFOBIJA Britanci kao tri najveće pretnje naveli ISIS, ebolu i Rusiju

Izvor: Blic, 09.Nov.2015, 12:26

Rusija je opasna za Britaniju koliko i Islamska država i ebola - navodi se u proceni rizika za nacionalnu bezbednost Ujedinjenog kraljevstva...Britanija će zato proglasiti Rusiju za "pretnju najvišeg nivoa", a među ostalim pretnjama navedeni su dolazak migranata u Evropu i terorizam...Prema podacima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.