Rusija protiv destruktivne politike SAD prema Venecueli

Izvor: RTS, 25.Jan.2019, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija protiv "destruktivne politike" SAD prema Venecueli

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov navodi da će se Rusija u Savetu bezbednosti UN usprotiviti destruktivnoj američkoj politici prema Venecueli.
Sergej Lavrov navodi da je politika SAD prema Venecueli i drugim zemljama u regionu destruktivna.

"Ta destruktivna politika je po mom mišljenju, evidentna sama po sebi. Otvoreni pozivi na državni udar su svima poznati", rekao je Lavrov novinarima u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rabatu posle razgovora sa marokanskim kolegom Naserom Buritom, preneo je Rojters.
Šef ruske diplomatije naveo je da će Moskva, ako Savet bezbednosti UN bude održao sastanak o Venecueli, insistirati na poštovanju međunarodnog prava.
Moskva je podržala predsednika Nikolasa Madura i optužila SAD da nastoje da uzurpiraju vlast u Venecueli, preneo je Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LAVROV O VENECUELI: Rusija će se usprotiviti destruktivnoj politici Amerike

Izvor: Kurir, 25.Jan.2019

Rusija će se u Savetu bezbednosti UN usprotiviti destruktivnoj američkoj politici prema Venecueli, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Nastavak na Kurir...

Lavrov: Rusija i Turska se zalažu za potpunu obnovu suvereniteta i celovitosti Sirije

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2019, 20:25

Rusija je zainteresovana za to da Sirija obnovi odnose sa Ligom arapskih država, izjavio je u petak ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.. „Zainteresovani smo za to da Sirija obnovi svoje odnose s Arapskom ligom da bi se vratila u arapsku porodicu“, rekao je ruski ministar nakon razgovora...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.