Rusija proteruje italijanske, francuske i španske diplomate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 13:01

Rusija proteruje italijanske, francuske i španske diplomate

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije proglasilo je 24 službenika italijanske ambasade u Moskvi personama non grata, kao i 34 službenika francuske ambasade i 27 španskih diplomata, javio je Sputnjik.

Istaknuto je da ovaj korak (proterivanje ruskih diplomata) "nanosi ozbiljnu štetu rusko-francuskim odnosima i konstruktivnoj bilateralnoj saradnji", saopštili su u MIP-u. Službenici ambasade imaju dve nedelje da napuste Rusiju.

Ranije je iz Pariza proteran 41 ruski diplomata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila je da, kao odgovor na proterivanje 30 ruskih diplomata sa početka aprila, Moskva je odlučila da proglasi 24 italijanske diplomate personama non grata.

Premijer Italije Mario Dragi nazvao je "neprijateljskim gestom" proterivanje svojih diplomata iz Moskve.

Saopšteno je i da se proteruje 27 španskih diplomata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija uzvratila Italiji

Izvor: B92, 18.Maj.2022

Moskva -- Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da ruska strana proteruje 24 italijanske diplomate iz zemlje...To prenose RIA Novosti pozivajući se na rusko Ministarstvo spoljnih poslova...Ministarstvo spoljnih poslova Italije objavilo je 5. aprila da proteruje 30 ruskih diplomata iz zemlje...Pratite...

Nastavak na B92...

RT: Rusija proteruje desetine zapadnih diplomata

Izvor: Vostok.rs, 18.Maj.2022

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije proglasilo je desetine francuskih, italijanskih i španskih diplomata „personama non grata“ kao odgovor na proterivanje ruskog diplomatskog osoblja iz ovih zemalja u toku vojne operacije Moskve u Ukrajini. Ministarstvo je pozvalo ambasadore tri zemlje da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.