Rusija predstavila novi plan za okončanje sukoba u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2016, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija predstavila novi plan za okončanje sukoba u Siriji

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je Moskva predstavila Vašingtonu novi plan za okončanje građanskog rata u Siriji i da američka strana trenutno proučava predlog.

Lavrov je u intervjuu za ruski list "Moskovski komsomolec" rekao da je plan veoma određen i jednostavan, ali nije želeo da otkriva više >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << detalja.

Ruski šef diplomatije razgovaraće o novom predlogu sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem u četvrtak u Minhenu.

Lavrov je odbacio optužbe da je Rusija doprinela krahu mirovnih pregovora u Ženevi, kada se priključila vazdušnim napadima sirijske vojske na severnu provinciju Alepo.

Ruski list navodi da je Lavrov optužio Tursku da je doprinela pogoršanju situacije naoružavanjem ekstremista i kupovinom nafte od njih.

Rusija, koja podržava vladu sirijskog predsednika Bašara el Asada, pokrenula je vazdušne napade na položaje Islamske države u Siriji 30. septembra 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija predstavila novi plan za okončanje sukoba u Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2016

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je Moskva predstavila Vašingtonu novi plan za okončanje gradjanskog rata u Siriji i da američka strana trenutno proučava predlog...Lavrov je u intervjuu za ruski list "Moskovski komsomolec" rekao da je plan veoma odredjen i jednostavan,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.