Rusija ponudila SAD produženje Novog START-a na pet godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2020, 15:14

Rusija ponudila SAD produženje Novog START-a na pet godina

Rusija je Sjedinjenim Državama ponudila produženje sporazuma Novi START na još pet godina, kao i uspostavljanje novih mehanizama kontrole naoružanja tokom tog perioda, izjavio je za TAS S Sergej Rjabkov, zamenik ministra spoljnih poslova.

Prema izjavama ruskog zvaničnika, kontakti između Moskve i Vašingtona po ovom pitanju nisu još obustavljeni.

"Mi smatramo da Novi START, koji je pouzdano omogućavao predvidivost u oblasti nuklearnog i raketnog naoružanja tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čitave decenije, zaslužuje da bude produžen na period od pet godina tokom kojeg bi novi mehanizam u oblasti kontrole naoružanja mogao da bude razvijen ili bi stari mogao da bude unapređen", rekao je Rjabkov.

On je dodao da SAD još nisu pokazale spremnost da pozitivno odgovore na poziv za produženje sporazuma bez preduslova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija ponudila Americi PRODUŽENJE sporazuuma Novi START

Izvor: Blic, 11.Maj.2020

Rusija je Sjedinjenim Državama ponudila produženje sporazuma Novi START na još pet godina, kao i uspostavljanje novih mehanizama kontrole naoružanja tokom tog perioda, izjavio je za TASS Sergej Rjabkov, zamenik ministra spoljnih poslova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.