Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija negira navode o hakovanju katarske novinske agencije

Ruski zvaničnici negiraju navode da su ruski hakeri upali u katarsku državnu novinsku agenciju i emitovali lažnu priču koja je izazvala prekid diplomatskih odnosa arapskih zemalja i Katara.

Specijalni izaslanik ruskog predsednika za sajber-bezbednost izjavio je danas za rusku agenciju Interfaks da izveštaj koji je u utorak objavio Si-En-En sadrži "nula dokaza" da ruska vlada stoji iza te priče.

Zamenik predsednika odbora za spoljne poslove u gornjem domu ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << parlamenta Vladimir Džabarov odbacio je danas optužbe kao "pokušaj guranja SAD protiv Rusije kao ključnih igrača na Bliskom istoku", prenosi AP.

Džabarov je rekao da izveštaj CNN-a pokazuje da je "svet poludeo - šta god da se desi, tu ima trag Rusije, trag ruskih hakera".

Prema pisanju CNN-a, koji se poziva na neimenovane američke zvaničnike upoznate sa situacijom, američki istražitelji veruju da su ruski hakeri postavili lažni izveštaj u katarskoj novinskoj agenciji koji je doprineo krizi na Bliskom istoku.

FBI je, navodi CNN, nedavno poslao tim istražitelja u Dohu da pomogne katarskim vlastima u istrazi navodnog hakerskog napada.

Informacije do kojih su došle američke bezbednosne službe ukazuju na to da su ruski hakeri odgovorni za upad, koji je katarska vlada prijavila pre dve sedmice.

Američki zvaničnici kažu da je cilj Rusije, izgleda, da izazove podele između SAD i njihovih saveznika, navodi CNN.

U Kataru je smeštena najveća baza američke vojske u tom regionu i Centralna komanda za Bliski istok, a stacionirano je oko 10.000 vojnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.