Izvor: RuskaRec.ru, 07.Jun.2017, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katar nije optužio „ruske hakere” za napad

Nijedan zvaničan izvor iz Dohe nije izjavio da su „ruski hakeri” izvršili napad na katarsku informativnu agenciju, saopštila je ambasada Katara u Rusiji.
„Informacija o umešanosti ruskih hakera u hakovanju sajta katarske novinske agencije, koju je objavio američki kanal CNN, nije potekla ni iz jednog zvaničnog katarskog izvora”, saopštila je ambasada, prenosi „Vzglяd”.
Diplomatska misija Katara je istakla da je hakovanje zvaničnog sajta agencija sajber-kriminal >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << i da počinioci moraju snositi odgovornost.
Katar protiv Saudijske Arabije: Kako će reagovati Rusija?
Sa druge strane, ruska ambasada u Dohi je saopštila da im se vlasti Katara nisu obratile u vezi sa mogućim učešćem ruskih hakera u napadu.
Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da mediji SAD ponovo nisu naveli nikakve dokaze za „učešće Rusije” u hakovanju novinske agencije Katara, a pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov je izjavio da su ove informacije „još jedna lažna vest”.
CNN je saopštio, pozivajući se na anonimne izvore, da Vašington navodno sumnjiči „ruske hakere” da su provalili novinsku agenciju u Kataru, nakon čega je došlo do skandala u regionu. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.