Rusija na udaru: Napadi širom zemlje?

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 14:31

Rusija na udaru: Napadi širom zemlje?

Od februara 2022. godine u Rusiji je sprečeno 188 terorističkih zločina, saopštio je informativni centar Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

Napominje se da je u utorak u Moskvi, pod rukovodstvom direktora FSB Rusije Aleksandra Bortnjikova, održan sastanak komiteta na kome su razmotrena pitanja suprotstavljanja terorizmu, kao i razvijanje mera za njihovo unapređenje, uzimajući u obzir nove pretnje koje su se pojavile u pozadini Specijalne vojne operacije.

"Od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << februara prošle godine u zemlji je sprečeno 188 terorističkih zločina. U većini slučajeva, pod uticajem radikalnih ideja, pripremali su ih mladi ljudi niskih moralnih kvaliteta, koji vode marginalan način života, koji ne razmišljaju o posledicama svojih akcija", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je neophodno povećati efikasnost rada svih organa vlasti i obrazovnih organizacija u formiranju odbacivanja ideja terorizma i neonacizma kod mladih.

U kategoriju terorističkih zločina ne spadaju samo priprema i izvršenje terorističkih akata, već i vrbovanje u terorističke organizacije, javni pozivi na terorizam, uzimanje talaca i slično.

Član Komiteta Državne dume za bezbednost i borbu protiv korupcije Mihail Šeremet izjavio je ranije da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pretvorio svoju zemlju u terorističku, "pokušavajući da terorističke akte predstavi kao vojne uspehe kako bi dobio pohvale i novčane nagrade".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.