Utorak, 08.08.2023.

13:37

Rusija na udaru: Napadi širom zemlje?

Od februara 2022. godine u Rusiji je sprečeno 188 terorističkih zločina, saopštio je informativni centar Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

Izvor: RT.rs

Rusija na udaru: Napadi širom zemlje?
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Napominje se da je u utorak u Moskvi, pod rukovodstvom direktora FSB Rusije Aleksandra Bortnjikova, održan sastanak komiteta na kome su razmotrena pitanja suprotstavljanja terorizmu, kao i razvijanje mera za njihovo unapređenje, uzimajući u obzir nove pretnje koje su se pojavile u pozadini Specijalne vojne operacije.

"Od februara prošle godine u zemlji je sprečeno 188 terorističkih zločina. U većini slučajeva, pod uticajem radikalnih ideja, pripremali su ih mladi ljudi niskih moralnih kvaliteta, koji vode marginalan način života, koji ne razmišljaju o posledicama svojih akcija", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je neophodno povećati efikasnost rada svih organa vlasti i obrazovnih organizacija u formiranju odbacivanja ideja terorizma i neonacizma kod mladih.

U kategoriju terorističkih zločina ne spadaju samo priprema i izvršenje terorističkih akata, već i vrbovanje u terorističke organizacije, javni pozivi na terorizam, uzimanje talaca i slično.

Član Komiteta Državne dume za bezbednost i borbu protiv korupcije Mihail Šeremet izjavio je ranije da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pretvorio svoju zemlju u terorističku, "pokušavajući da terorističke akte predstavi kao vojne uspehe kako bi dobio pohvale i novčane nagrade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: