Rusija se na Krimu brani od raketnog napada

Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2016, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija se na Krimu brani od raketnog napada

Radarska stanica za upozorenja o raketnom napadu "Dnjepr" koja se nalazi kod Sevastopolja biće obnovljena, piše list "Izvestija", pozivajući se na predstavnike ruskog vojno-industrijskog kompleksa.

Prema podacima ruskog lista "Izvestija", radar može da otkrije lansiranje hiperzvučnih, krstarećih i balističkih raketa iz Sredozemnog i Crnog mora.

Izvor u ruskom vojno-industrijskom kompleksu objasnio je da će stanica u Sevastopolju dobiti aparaturu centimentarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << opsega što će omogućiti da se poveća efikasnost radara u Armaviri koji rade u decimetarskom opsegu.

Obnova radara će omogućiti svestranu odbranu Rusije od raketnih napada, navele su "Izvestija“. Na primer, američka raketa Tomahawk koja je lansirana iz Sredozemnog mora može da doleti do Moskve za 120 minuta, što je dovoljno za presretanje.

Stanica "Dnjepr“ nije korišćena više od 10 godina. Nakon raspada SSSR-a objekat je pripao Ukrajini. Rusija je neko vreme je iznajmljivala radar, ali je kasnije sporazum bio raskinut na zahtev Kijeva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.