Rusija izrazila žaljenje zbog toga što nije pozvana na međunarodni sastanak o Venecueli

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija izrazila žaljenje zbog toga što nije pozvana na međunarodni sastanak o Venecueli

Rusija je danas izrazila žaljenje zbog toga što nije pozvana na sastanak međunarodne Kontakt grupe posvećen krizi u Venecueli."Nadali smo se da Rusija može da učestvuje danas u radu (Kontakt grupe) u Montevideu, bar kao zemlja posmatrač, ali rečeno nam je da takav format nije predviđen", rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov za RIA Novosti.

On je rekao da se Moskva nada i da će "sastanak u Montevideu rezultirati značajnim političkim, intelektualnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i kreativnim doprinosom rešavanju problema u Venecueli".

U Montevideu će danas biti održan prvi sastanak međunarodne Kontakt grupe koju je formirala Evropska unija da bi pomogla u organizaciji novih predsedničkih izbora u Venecueli.

U Kontakt grupi se nalaze Nemačka, Španija, Francuska, Italija, Portugal, Holandija, Velika Britanija, Švedska, Bolivija, Kostarika, Ekvador i Urugvaj.

U međuvremenu je 14 zemalja EU priznalo lidera opozicije Huana Gvaida za privremenog predsednika Venecuele. To su Španija, Francuska, Velika Britanija, Danska, Holandija, Litvanija, Letonija, Estonija, Portugal, Austrija, Češka, Švedska, Finska i Luksemburg.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro, koji ima podršku Rusije, Kine, Severne Koreje, Turske i Kube, izjavio je da je spreman na prevremene parlamentarne izbore isključujući mogućnost novih predsedničkih izbora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU IGNORIŠE RUSIJU: Moskva izrazila žaljenje zbog toga što nije pozvana na međunarodni sastanak o Venecueli

Izvor: Kurir, 07.Feb.2019

MOSKVA - Rusija je danas izrazila žaljenje zbog toga što nije pozvana na sastanak međunarodne Kontakt grupe posvećen krizi u Venecueli.

Nastavak na Kurir...

Rjabkov: Rusija računa da će se priključiti radu kontakt-grupe o Venecueli

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2019

Rusija računa da će se priključiti radu kontakt-grupe o Venecueli, ali je Moskvi rečeno da forma posmatrača nije predviđena, rekao je za RIA Novosti zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.. „Sam format tog događaja je plivao i menjao se do poslednjeg trenutka. Mi se, iskreno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.