Rusija i Italija zabrinute zbog situacije u Ukrajini

Izvor: RTS, 27.Mar.2017, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Italija zabrinute zbog situacije u Ukrajini

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da bi Moskva volela da evropski partneri ulože veće napore radi postizanja implementacije sporazuma "Minsk 2". Italijanski šef diplomatije Angelin Alfano ocenio je da ni EU, ni Rusija ni Ukrajina ne mogu da imaju koristi od produžavanja sukoba u srcu kontinenta.
"Svi smo zabrinuti zbog toga što se dešava u Ukrajini, ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istočnoj Ukrajini. Voleli bismo da naši evropski partneri budu uporniji u 'pritiskanju' da se sporazum iz Minska implementira", rekao je Lavrov na početku sastanka sa italijanskim šefom diplomatije Angelinom Alfanom, prenosi Tas.

Alfano je uoči posete Rusiji izjavio da Italija "snažno veruje" u dijalog sa Rusijom i da želi da ubedi svoje partnere u važnost uloge Rusije na svetskoj sceni.
"Uprkos svim poteškoćama vezanim za situaciju u Ukrajini, verujemo u dijalog sa Rusijom i radimo na tome da naši partneri shvate da je nemoguće rešiti ijednu svetsku krizu i odgovoriti na globalne izazove bez Moskve", rekao je Alfano za rusku novinsku agenciju.
Ocenio je da ni EU, ni Rusija ni Ukrajina ne mogu da imaju koristi od produžavanja sukoba u srcu kontinenta.
"Moramo da stvorimo uslove za kompromis i da se fokusiramo na aktuelna goruća pitanja pregovaračkog procesa. Naravno, očekujemo i od Kijeva i od Moskve da pokažu političku volju prilikom postizanja kompromisa", zaključio je Alfano.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Moramo biti uporniji u implementaciji sporazuma iz Minska

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Mar.2017

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da bi Moskva voljela da evropski partneri "ulože veće napore radi postizanja implementacije" sporazuma "Minsk 2"..."Svi smo zabrinuti zbog toga što se dešava u Ukrajini, ne samo istočnoj Ukrajini. Voljeli bismo da naši evropski...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.