Rusija čeka odgovor SAD-a na predloge o strateškoj stabilnosti i kontroli naoružanja

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija čeka odgovor SAD-a na predloge o strateškoj stabilnosti i kontroli naoružanja

Rusija očekuje odgovor SAD-a na njene predloge o strateškoj stabilnosti i kontroli naoružanja, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "Strateška stabilnost i kontrola naoružanja ostaju u središtu pažnje. Na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, predsednik Putin je ukazao na posledice koje mogu dovesti do potpune potrebe bilo kakvih ograničenja u području nuklearnih raketa. Inicijative u ovoj oblasti ostaju na snazi. Uočili smo spremnost za saradnju koju je saopštio Vašington. Očekujemo konkretne akcije “, rekao je Lavrov.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Pakt o nenapadanju između Irana i arapskih država Persijskog zaliv bio bi koristan

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2019

Rusija smatra da bi zaključivanje sporazuma o nenapadanju između Irana i arapskih zemalja bilo korisno, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "Inače, kada je iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif nedavno predložio da se sklopi pakt o nenapadanju između Irana i Saveta za...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.