Nikad gori odnosi Rusije i Amerike: Da li će se postići sporazum o kontroli naoružanja?

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikad gori odnosi Rusije i Amerike: Da li će se postići sporazum o kontroli naoružanja?

Zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov smatra da Moskva i Vašington neće postići novi sporazum u sferi kontrole naoružanja, sve doka američka strana ne pokaže spremnost za to.

Rjabkov je u intervjuu "Volstrit džurnalu" isključio nove sporazuma u sferi naoružanja između dve države, "sve dok SAD ne budu spremne za to". On je saopštio da smatra maloverovatnim i povratak Sporazumu o likvidaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << raketa srednjeg i kratkog dometa.

Govoreći o odnosima između država, Rjabkov je naglasio:

- Mi smo sada u toj tački koja je mnogo, mnogo niža od najgorih dana hladnog rata, pošto smo tada u nekoj meri mogli da prognoziramo kako će se razvijati situacija.

Po mišljenju diplomate, događaji se sada tako brzo i nepredvidljivo razvijaju da se stvorila situacija u kojoj pretnja raste.

Rjabkov je dodao da Moskva smatra da treba održavati kontakt sa Vašingtonom, bez obzira na postojanje nesuglasica. Prema rečima diplomata, Rusija polazi od toga da u tim odnosima "nema mesta za čudo". List naglašava da se Rjabkov založio za stvaranje mehanizama koji bi mogli pomoći da se smanji rizik oružanog sukoba između država.

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije je negirao tvrdnje da je Moskva poslala vojnike u Venecuelu radi pomoći predsedniku Nikolasu Maduru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rjabkov: Odnosi Moskve i Vašingtona mnogo niži od najgorih dana Hladnog rata

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2019

Zamenik ministra spoljnih poslova, Sergej Rjabkov smatra da Moskva i Vašington neće postići novi sporazum u sferi kontrole naoružanja, sve dok američka strana ne pokaže spremnost za to.. Rjabkov je u intervjuu „Volstrit džurnalu“ isključio nove sporazuma u sferi naoružanja između dve...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.