Rusija će razvijati veze sa Severnom Korejom bez obzira na to šta misle druge zemlje — Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2023, 16:33

Rusija će razvijati veze sa Severnom Korejom bez obzira na to šta misle druge zemlje — Kremlj

 
Rusija planira da razvija svoje odnose sa Severnom Korejom bez obzira na to šta druge zemlje misle, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Imamo sopstvene odnose sa Pjongjangom. Mi cenimo te odnose jer je Severna Koreja naš sused i naravno da ćemo nastaviti da razvijamo odnose sa njima bez obzira na mišljenje drugih zemalja“, izjavio je on. Peskov je komentarisao nedavnu tvrdnju američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivana o planovima DNRK da isporučuje oružje Rusiji. Peskov je ponovo odbio da kaže da li se očekuje da će lider DNRK Kim Džong Un posetiti Rusiju. „Nemamo šta da kažemo po ovom pitanju. Kao što nismo imali šta da kažemo ranije, nemamo šta da kažemo ni sada“, naveo je portparol. Peskov je 5. septembra takođe odbio da komentariše izveštaj Njujork tajmsa u kome se navodi da će lider DNRK uskoro posetiti Rusiju.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Kremlj upozorava SAD zbog namere da predaju rusku imovinu Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2023

 . Moskva smatra da je blokiranje, zaplena ili zadržavanje njene državne imovine i rezervi, kao i imovine njenih građana, nezakonito, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima u četvrtak.. On je tokom brifinga za štampu odgovarao na pitanje o obećanju SAD da će prebaciti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.