Rusija će isporučiti 27 tona humanitarne pomoći Pojasu Gaze

Izvor: Vostok.rs, 19.Okt.2023, 16:39

Rusija će isporučiti 27 tona humanitarne pomoći Pojasu Gaze

Specijalni let ruskog Ministarstva za vanredne situacije sa humanitarnom pomoći za Pojas Gaze otputovao je za Egipat, saopštila je pres-služba ruskog ministarstva.
„Postupajući po instrukcijama ruskog predsednika i u ime ruske vlade, avion ruskog Ministarstva za vanredne situacije isporučiće humanitarnu pomoć ljudima u Pojasu Gaze. Specijalni let ministarstva Il-76 poleteo je sa aerodroma Ramenskoje u Moskvskoj oblasti za aerodrom El Ariš“, navodi se u saopštenju ministarstva. Humanitarna pomoć obuhvata 27 tona hrane, i to brašna, šećera, pirinča i testenina. Biće predat egipatskom društvu Crvenog polumeseca radi isporuke u Pojas Gaze. Tenzije su ponovo buknule na Bliskom istoku 7. oktobra kada su militanti palestinske radikalne grupe Hamas sa sedištem u Gazi izveli iznenadni upad na izraelsku teritoriju iz Pojasa Gaze. Hamas je svoj napad opisao kao odgovor na agresivne akcije izraelskih vlasti protiv džamije Al Aksa na u starom gradu Jerusalima. Kao odgovor, Izrael je najavio potpunu blokadu pojasa Gaze i počeo da izvodi vazdušne udare na enklavu i određene delove Libana i Sirije. Sukobi su u toku i na Zapadnoj obali reke Jordan.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.