Rusija će dobiti sisteme PVO koji su bazirani na novim principima fizike

Izvor: Vostok.rs, 25.Avg.2018, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će dobiti sisteme PVO koji su bazirani na novim principima fizike

Ruska PVO će u doglednoj budućnosti dobiti najnovije oružje koje je bazirano na novim principima fizike, izjavio je načelnik ruske PVO general Aleksandar Leonov novinarima na tehničko-vojnom forumu "Armija 2018", prenose RIA Novosti.

"Naučno-istraživački radovi na izradi novih sistema će, između ostalog, uključivati i metode aktivne i pasivne lokacije, samonavođenja i laserskog navođenja", rekao je Leonov


S tim u vezi, Smoljenska akademija PVO je na forumu „Armija 2018“ predstavila sedam naučnih radova u oblasti radiolokacije i elektrodinamike.


„To će sve omogućiti da se izrade novi prototipovi oružja koje će potom poslužiti i drugim naučnicima u daljem razvoju naoružanja“, rekao je Leonov i dodao da će, kada dođe vreme za to, sve biti predstavljeno javnosti.

Prema njegovim rečima, do kraja devedesetih godina ruski PVO sistemi su po svom kvalitetu bili oko 10 godina ispred sličnih sistema zapadnih modela.

"U nijednoj zemlji ne postoje takva objedinjena sredstva PVO dugog, srednjeg i kratkog dometa. Ovaj sistem omogućuje stvaranje univerzalnog višeslojnog sistema PVO na bojnom polju", zaključio je general.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Dve ruske fregate krenule prema Sredozemnom moru

Izvor: Vostok.rs, 26.Avg.2018, 09:52

Dve ruske fregate Crnomorske flote „Admiral Grigorovič“ i „Admiral Esen“ uputile su se iz Sevastopolja ka Sredozemnom moru kako bi se pridružile ruskoj floti koja je tamo bazirana, izjavio je načelnik pres-službe Crnomorske flote Aleksej Ruljov, prenose RIA Novosti.. . . "Planirano je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.