Rusija: Ukrajina na korak od građanskog rata!

Izvor: Press, 14.Apr.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Ukrajina na korak od građanskog rata!

- Vršilac dužnosti (ukrajinskog) ministra unutrašnjih poslova rekao je da će oružane snage dejstvovati protiv onih koji protestuju, a takođe postoje paravojne organizovane jedinice koje će dobiti oružje i kojima će komandovati oficiri. Njih će, kako smo čuli, činiti skoro 12.000 ljudi. To je opasno - rekao je Kelin novinarima u sedištu OEBS-a u Beču.

Kelin je, posle sastanka Stalnog saveta OEBS-a posvećenog situaciji u Ukrajini, rekao da u Moskvi čvrsto veruju da bi to moglo da vodi u građanski rat, zbog čega je ruska strana "izuzetno zabrinuta", preneo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Turčinov: Bezbednosne snage neće upotrebljavati oružje protiv civila

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2014, 10:43

15.04.2014. -..Bezbednosne snage Ukrajine neće upotrebljavati oružje protiv civila tokom policijske operacije. Međutim to se ne odnosi na one koji budu bili naoružani, izjavio je Aleksandar Turčinov, koga je na funkciju takozvanog vršioca dužnosti predsednika postavila Vrhovna rada...Dan ranije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.