Rusi zavrću gas Federaciji BiH, Republika Srpska bez embarga

Izvor: BKTV News, 23.Okt.2014, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi zavrću gas Federaciji BiH, Republika Srpska bez embarga

Uprava kompanije „BH Gas“ d.o.o. upozorila je da je Bosni i Hercegovini za trećinu smanjena isporuka ruskog gasa, zbog čega je došlo do teškoća u snabdevanju tim energentom, saopšteno je iz te kompanije.
 
„Energoinvest“ d.d. Sarajevo kao uvoznik prirodnog gasa iz Rusije, izvestio je „BH Gas“ da je „Gazprom Export“ smanjio isporuke gasa zbog skladištenja većih količina u podzemna skladišta u Ruskoj Federaciji kako bi se osigurala pouzdana isporuka preko >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << teritorija Ukrajine, prema evropskim potrošačima tokom zimske sezone.
U saopštenju se navodi da je isporuka ruskog gasa smanjena za 35 odsto u odnosu na ugovorene količine i dodaje da „BH Gas“ pokušava da pronađe rešenje kako bi se osiguralo normalno snabdevanje gasom u Federaciji BiH.
Iz „BH Gas-a“ se pozivaju institucije vlasti u Federaciji BiH, kao osnivača kompanije i državu da rade na izgradnji skladišta prirodnog gasa i da se osiguraju drugi pravci i izvori snabdevanja gasom, pored Rusije.
Izvor: tanjug.rs
The post Rusi zavrću gas Federaciji BiH, Republika Srpska bez embarga appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.