Rusi u šoku; Moramo da priznamo, možemo izgubiti VIDEO

Izvor: B92, 03.Mar.2023, 17:33

Rusi u šoku; "Moramo da priznamo, možemo izgubiti" VIDEO

Moskva -- Ruski filmski režiser i scenarista Karen Šahnazarov šokirao rusku javnost. Na državnij televiziji rekao da bi Rusi trebalo da priznaju da mogu izgubiti rat.

On je gostovao u emisiji Vladimira Solovjeva, inače poznatog propagandiste Kremlja, koja se emituje na ruskoj državnoj televiziji Rusija 1.

“U slučaju poraza, mogli bismo da se suočimo s najozbiljnijim posledicama. Moramo priznati da bismo mogli izgubiti. Ne slažem se s onima koji kažu da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to ne sme govoriti, i da ćemo pobediti. Ne znam baš. Ne znam. Moramo priznati da bismo mogli da izgubimo”, rekao je on.

Dodao je odmah zatim i da “ako to ne napravimo, nećemo biti spremni za traženje drugačijih ishoda. Neće se stvari dogoditi same od sebe. To je slabost. To nije snaga, to je slabost”.

“Morate da budete spremni da istini pogledati u oči. Morate da možete da sagledate svoje snage i svoje slabosti. Morate sagledati situaciju. Naše društvo nije organizovano za ovu vrstu rata. Jednostavno nije. Ovakav rat, bitka s celim Zapadom... Ko će pobediti? Disciplina i čvrsta organizacija. Dobro organizovana snaga i veličanstvena disciplina. To odlučuje o svemu. To danas u našem društvu ne postoji”, dodao je ruski režiser.

Rusija je, kako je dalje nastavio, potcenila jedinstvo Zapada.

“Sve vreme govorimo da je Zapad na ivici raspadanja, da se demonstrira u Berlinu ili šta god. Međutim, to se neće dogoditi. Ništa se neće raspasti. Kada Zapad oseti da bi mogao da pobediti, on će pokušati da pobedi. To mu je ugrađeno u podsvest”, istakao je Šahnazarov.

Ističe da se mora ozbiljno shvatiti i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, za koga je rekao da je vrlo “opasan” i da “nije glup”. On igra veliku ulogu u ovoj priči. Nije samo marioneta. Zavaravamo se kada govorimo da je lutka na koncu, rekao je takođe Šahnazarov.

“Moramo nekako iz toga da izvučemo pouke. Moramo da u glave utuvimo da je ovo opasna situacija. Ne smemo se zavaravati da je društvo sada stabilno. Da, u ovom trenutku jeste. Ali, slušajte, društvo je bilo stabilno i 1916. godine. Usput, bilo je jako stabilno i 1988, a i 1989. godine, tri godine pre pada Sovjetskog saveza. Bilo je jako stabilno. A onda se najednom ispostavilo da nije bilo stabilno. Situacija je opasna i zato ni pod kojim uslovima ne smemo izgubiti. Zato se moramo organizovati”, zaključio je Šahnazarov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.